Νόσησες από COVID-19; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων

Νόσησες από COVID-19;

Ποιος είναι ο χρόνος ανάρρωσης;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ενημερώνει ότι όλοι όσοι νόσησαν με μέτρια βαρύτητα θα χρειαστούν 2 εβδομάδες για την πλήρη ανάρρωσή τους, ενώ σε πιο σοβαρές περιπτώσεις η πλήρη ανάρρωση εέρχεται σε 3 με 6 εβδομάδες. Ο οργανισμός χρειάζεται τον χρόνο του μέχρι να επανέλθει πλήρως και να λειτουργήσει και πάλι σε φυσιολογικά επίπεδα.


Δώσε χρόνο στην ανάρρωσή σου!

Η περίοδος ανάρρωσης είναι ιδιαίτερα σημαντική!

Όπως έχει αποδειχτεί αρκετά σημαντικό ρόλο στο πώς θα νοσήσει κάποιος κατέχει η ηλικία του και η κατάσταση της υγείας του. Αν υπάρχει επιβαρυμένο ιστορικό υγείας οι πιθανότητες να νοσοήσει κάποιος βαριά είναι σίγουρα περισσότερες.
Πιο αναλυτικά, η λοίμωξη από τον ιό προκαλεί φλεγμονή, η οποία επηρεάζει τη γενικότερη λειτουργία του οργανισμού. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι και μετά τη νόσηση, η φλεγμονή αυτή παραμένει για ένα χρονικό διάστημα στον οργανισμό του ασθενούς.
Συνεπώς, είναι πιθανό κάποιοι ασθενείς να συνεχίσουν να βιώνουν ορισμένα συμπτώματα ακόμα και μετά την ανάρρωσή τους.

Δώσε χρόνο στην ανάρρωσή σου!

Ποια είναι τα συμπτώματα στη φάση της ανάρρωσης; 

Τα πιο συχνά συμπτώματα που μπορεί να έχετε κατά τη φάση της ανάρρωσης μπορεί να είναι:

– Βήχας
– Εξάντληση
– Αίσθημα δύσπνοιας
– Μυική αδυναμία
– Σύγχιση μνήμης
– Κακή ψυχολογία

Είναι πολύ σημαντικό να ακούτε το σώμα σας και να μην εξαντλείστε τις πρώτες ημέρες. Η επικοινωνία με τον γιατρό σας είναι εξίσου σημαντική ιδίως αν τα συμπτώματα παραμένουν ή είναι ιδιαίτερα έντονα.
Η σωστή διατροφή και η ενυδάτωση μαζί με την ξεκούραση, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο να αισθανθείτε πιο δυνατοί ημέρα με την ημέρα. Τέλος, η ήπια άσκηση λίγα λεπτά μέσα στην ημέρα σας, θα βοηθήσει τόσο τη μυική σας ενδυνάμωση όσο και την ψυχολογία σας

Στα Μικροβιολογικά μας Εργαστήρια μπορείτε να προβείτε σε έλεγχο των αντισωμάτων σας με 10€.
Ενημερωθείτε εκτενέστερα στα τηλέφωνα τον εργαστηρίων μας 21 0272 0030 και 210 27 98 060.


About Author

Related posts

Give a comment