Συμβουλές υγείας για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι | Κουκουλάρης
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων

Συμβουλές υγείας για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι

συμβουλές υγείας καλοκαίρι

Συμβουλές υγείας για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι

Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν και όλοι μας ανυπομονούμε για αυτές, για να είναι όμως τέλειες καλό είναι να προσέξουμε λίγο παραπάνω την υγεία μας. Εμείς ετοιμάσαμε έναν κατάλογο με χρήσιμες συμβουλές υγείας για ένα μοναδικό και κυρίως ξέγνοιαστο καλοκαίρι. Έτσι θα αποφύγετε με μικρά tips δυσάρεστες καταστάσεις όπως ηλίαση και αφυδάτωση και να απολαύστε ανέμελοι την ομορφιά της θάλασσας και του ήλιου.

Επιλέξτε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε λίγο παραπάνω την διατροφή μας καθώς περνάμε πολλές ώρες στη θάλασσα και στον ήλιο. Για το λόγο αυτό ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από περισσότερη ενυδάτωση και ενέργεια. Σύμμαχοι μας τους καλοκαιρινούς μήνες είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που συνιστούν πολύτιμες πηγές βιταμινών. Αυτά είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και ταυτόχρονα ενυδατώνουν τον οργανισμό μας.

Η διατροφή μας το καλοκαίρι θα πρέπει να είναι ελαφριά για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και στις υψηλές θερμοκρασίες. Τα φρούτα και οι σαλάτες διατηρούν το σάκχαρο και την πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα. Καλό είναι να προτιμάτε ψάρια και τα θαλασσινά καθώς και όσπρια ενώ να είστε προσεκτικοί με την καταναλώση αυγών. Αν είστε λάτρης του κρέατος επιλέξτε το λευκό κρέας και αποφύγετε τα πολύ λιπαρά φαγητά που δυσκολεύουν την πέψη.

Μετά το φαγητό το καλοκαίρι αφήστε να περάσουν μερικές ώρες για να ξανά κολυμπήσετε

Μια εξαιρετικά σημαντική συμβουλή μας είναι να μην κολυμπάτε με το στομάχι γεμάτο. Μπορεί να το έχετε ακούσει και να το γνωρίζετε άλλα το επισημαίνουμε ξανά καθώς το καλοκαίρι είναι σημαντικό να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Καθίστε για περίπου 3 ώρες μετά το γεύμα, ώστε να έχετε χωνέψει το φαγητό και να μπορείτε να απολαύσετε ξανά το κολύμπι σας.

Προστασία από τον ήλιο το καλοκαίρι με την τακτική χρήση αντηλιακού

Η προστασία από τον ήλιο είναι πολύ σημαντική το καλοκαίρι καθώς το δέρμα μας είναι συνεχώς εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία. Η χρήση αντηλιακού αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες συμβουλές μας, για να αποφύγετε εγκαύματα και να προφυλάξετε την επιδερμίδα σας από την UVA και UVB ακτινοβολία.

Φορέστε αντηλιακό ακόμα και μέσα στην πόλη, καθώς ο ήλιος είναι πολύ δυνατός. Επιλέξτε ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος σας το ιδανικότερο αντηλιακό για πρόσωπο και σώμα και ανανεώστε το συχνά ειδικά μετά από κάθε βουτιά.

Φορέστε καπέλο και γυαλιά ηλίου

Η προστασία από τον ήλιο είναι μια πολυδιάστατη διαδικασία  και το να φοράμε καπέλο και γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητο το καλοκαίρι ιδίως στην θάλασσα. Με τα αξεσουάρ αυτά προστατευόμαστε από την ηλίαση, επίσης αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο τις ώρες μεταξύ 12 ως τις 4 το μεσημέρι.

Μεινετε κάτω από σκιά

Είναι αναγκαίο για τον οργανισμό και το σώμα μας να επιλέγουμε σκιερά μέρη όταν ο ήλιος είναι δυνατός. Η δροσιά και η επιλογή ελαφριών ρούχων με φυσικά ύφασμα όπως βαμβάκι και λίνο που επιτρέπουν στο σώμα μας να αναπνεύσει είναι μερικές ακόμη συμβουλές μας. Στη θάλασσα επιλέγουμε ομπρέλες με ικανοποιητική σκιά ή δέντρα που εξυπηρετούν τον ίδιο επίσης σκοπό.

Μεριμνούμε συνεχώς για την καλή ενυδάτωση του σώματος μας

Η ενυδάτωση του οργανισμού και του σώματος μας το καλοκαίρι είναι ίσως η σημαντικότερη συμβουλή που θα μπορούσαμε να σας επισημάνουμε. Οι υψηλές θερμοκρασίες μεταβάλουν και τη θερμοκρασία τoυ σώματος μας και αυξάνουν τις ανάγκες αυτού για ενυδάτωση. Η κατανάλωση πολλών υγρών ενισχύει την υγεία του δέρματος μας και την καλή λειτουργία του σώματος μας.

Έτσι, ακόμα κι αν δεν νιώθετε ότι διψάτε να έχετε δίπλα σας ένα μπουκάλι νερό και να πίνετε τακτικά. Συνίσταται να πίνετε 10 ποτήρια νερό ημερησίως άλλα τους καλοκαιρινούς μήνες ο αριθμός αυτός καλό είναι να αυξάνεται. Αν ασκήστε καλό είναι να προτιμάτε τις πολύ πρωινές και βραδινές ώρες. Ακόμη, αυξήστε τα φρούτα και τα λαχανικά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού και βιταμίνες και μειώστε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Προστατέψτε αυτό το καλοκαίρι εσάς και τους αγαπημένους σας και απολαύστε ξέγνοιαστοι τις καλοκαιρινές διακοπές σας.

About Author

Related posts

Give a comment